Freddie Redd: The Music From The Connection
Olisi mielenkinntoista päästä katsomaan kuinka levyllä soittanut kvartetti selviytyi Jack Gelberin kirjoittaman näytelmän näyttämörooleistaan. Ainakin Jackie McLeanin osalta on sanottu hänen olleen hyvä näyttelijä ja että hänen rooli olisi kasvanut kauden aikana.

The Music From The Connection äänitettiin kun esityksiä oli tehty jo 7 kuukautta. Materiaali on siis tullut kvartetille hyvin tutuksi. Toki kokoonpanolla oli edessä vielä 10 kuukautta esityksiä kunnes 1961 off-Broadway näytelmän muusikot menivät uusiksi. Tosin ainakin McLean siirtyi tuolloin sen Lontoon tuotantoon ja palasi kotimaahansa vasta kesällä näytäntökauden jälkeen. Samalla reissulla hän myös keikkaili Euroopassa yhdessä Art Taylorin kanssa.

Pianisti Freddie Redd sai ohjaajan suostumaan että alkujaan jazz standardeihin pohjautunut soundtrack sävellettäisiin hänen toimesta uusiksi. Jackie McLean ei ehkä suoranaisesti imitoi mutta Reddin sävellykset ja niiden soitanta pohjautuvat Charlie "Bird" Parkerin traditioon. Vuonna 1992 Japanissa prässätty (OBI + japaninkielinen lehtinen) LP on yksi omista suosikeistani. Tämä albumi on ajaton klassikko ja hard bopia parhaimmillaan.

Petri Myllylä / 04.09.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit