Lee Morgan & Wayne Shorter: Young Lions
Maailma on pullollaan musiikkia ja itsekin kuuntelin tämän levyn Spotifysta surkeiden tietokonekaiuttimien välittämänä. (Seuraavalla kuuntelukerralla istahdan kyllä mediasoittimen ja lattiakaiuttimien eteen). Mutta joskus erinomaisen hyvää musiikkia ei ole enää tarjolla fyysisinä tuotteina. Young Lions on loistava levy ja voisi olettaa että Vee-Jay'n nykyinen omistaja Concorde Music Group olisi kiinnostunut myymään levyjä. Mutta ehkä aika on ajanut minunlaisten musiikkifanien ja se että levy löytyy Spotifystä riittää oikeuksien omistajille.

Trumpetisti Lee Morgan ja tenorisaksofonisti Wayne Shorter kuuluivat molemmat Art Blakey & Jazz Messengersiin, ja olivat molemmat levyn äänitysten aikoihin Vee-Jay'n artisteja. Heidän lisäksi tällä levyllä kuullaan Blakey'n kelkkaan palannutta pianistia Bobby Timmonsia. Kaikki kolme olivat studiossa edellisen kerran puolitoistakuukautta aiemmin äänittämässä yhtä omista jatsi suosikeistani jazz Messengersin The Big Beatia.

Wayne Shorter teki levylle kolme biisiä, Bobby Timmons ja Lee Morgan kumpikin yhden. Trumpetistin reilun 11 minuutin mittainen hidas blues That's Right on näistä kaikista eniten omaan mieleeni.

Petri Myllylä / 28.07.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit