Mahogany Rush: IV
Frank Marino siirtyi kolmen Mahogany Rush -albumin jälkeen isoon levy-yhtiöön. Tosin hänen kanadalainen levy-yhtiönsä julkaisi myös tästä albumista oman painoksensa, mikä on nykyään keräilyharvinaisuus. Yleensä kun pienen yhtiön artisi pääsee isoon taloon, hänen musiikki muuttuu lähemmäksi valtavirtaa. Mahogany Rushin suhteen ei näin kumminkaan käynyt. Tämä levy on soundimaailmaltaan selvää jatkoa edeltäjilleen.

Levyn biiseistä Answer on yksi kaikkien aikojen parhaista rokkaavista progekappaleista. Sen lisäksi funkahtava, lähes mustan musiikin biittiä tavoitteleva Dragonfly sekä energinen, upeaa rumputyötä sisältävä Little Sexie Annie pitäisivät kuulua jokaisen hardrockfanin soittolistalle.

Repertoire Record julkaisi vuonna 2006 levystä erittäin asiallisen uuden CD-painoksen, jota voin varauksetta suositella. Siinä voi olla albumia vuosikymmeniä vinyyliinä kuunnelleelle dynamiikkaa jopa liiaksi. Oma vinyylini on prässätty 1976 Hollanissa, mutta tarkoituksenani olisi löytää sen Jenkki/Kanada-painos. 

Petri Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit