Art Blakey: Roots & Herbs
Blue Note -levy-yhtiön toinen omistaja, tuottaja Alfred Lion tunnettiin pyrkimyksestään julkaista vain ensiluokkaista musiikkia. Varsinkin 1950- ja 60-luvun jatsilevyt syntyivät useasti yhden päivän sessioissa joten niihin ei sitoutunut suuria summia tuotantorahaa. Alfredin bisnes ei siis kaatunut vaikka yksittäisen session nauhat jätettiin käyttämättä ja työnnettiin nauhavarastoon. 

Art Blakey & Jazz Messengers meni studioon helmikuussa 1961 mutta kolme session seitsemästä biisistä hylättiin ja kun jäljelle jääneistä neljästä ei saa levyä aikaiseksi, tuottaja Alfred Lion buukasi bändin seuraavaksi viikoksi uudelleen studioon ja tällä kertaa vain yksi seitsemästä sai hylätyn leiman. Helmikuun sessioiden jäljiltä Alfred Lionilla oli nauhalla kahdeksan biisiä, joista useasta myös vaihtoehtoinen otto. Hän ei siltikään julkaissut näistä levyä vaan bändi aloitti jo maaliskuussa uuden levyn äänitykset. Lopputuloksena syntynyt Witch Doctor tosin ilmestyi sekin vasta 1967.

Kevään Euroopan kiertueen jälkeen toukokuun lopussa oli aika palata studioon. Tästä sessiosta tälle levylle päätyi kuitenkin vain biisi Back Sliders. Kaikki muut biisit tulevat toisesta helmikuun sessiots. Pidän levystä paljon, kuten myös Freedom Rideristä. Tuntuu hyvin oudolta että sessioiden nauhat seisoivat varastossa näin pitkään.

Petri Myllylä / 01.08.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit