Introducing Wayne Shorter
Wayne Shorterin ensimmäinen oma LP antaa aavistuksen mitä mies tulisi vielä tarjoamaan jatsin ystäville eli itse kirjoittamaa musiikkia ja loistavaa soitantaa.

Sessiossa on mukana Shorterin kanssa Art Blakey'n bändissä soittanut nuori sensaatio trumpetisti Lee Morgan sekä Miles Davisin bändiin vuoden 1959 alkupuolella liittynyt pianisti Wynton Kelly, bändissä vuoden soittanut rumpali Jimmy Cobb sekä Davisin kanssa jo useamman vuoden viihtynyt basisti Paul Chambers.

Vaikka Wayne Shorter sai esikoislevylleen studioon hard bopin ykkösluokan (nuoria) muusioita, tässä tapauksessa heidän keitos ei kuitenkaan kohoa osiensa summaa suuremmaksi. Mikään läpeensä huono albumi ei toki ole mutta ainakaan itseäni se ei puhutellut aivan samalla tavalla kuin olin ennakkoon ajatellut.

Valtaosa aikakauden jatsilevyistä on taltioitu yhden päivän aikana. Eikä tätäkään levyä äänitettiin kuin kahtena päivänä. Hämmästyttää on kuitenkin siinä että Shorter ja Morgan olivat vielä muutama päivä aiemmin Kööpenhaminassa keikalla Jazz Messengersin kanssa sekä se että toisen päivän (10.11.1959) sessioiden jälkeen Shorter ja Morgan ovat hypänneen New Yorkissa autoon ja hurauttaneet Keski-Manhattanilta George Washingtonin sillan kautta New Jerseyn puolelle kiiruhtaakseen Van gelderin studioille bändinsä Jazz Africaine -levyn iltasessioihin.

Petri Myllylä / 27.07.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit