Wayne Shorter: Night Dreamer
Wayne Shorter nousi heti liityttyään Art Blakey'n Jazz Messengersiin bändin pääasialliseksi säveltäjäksi. Kolme soololevyä Vee-Jay'lle tehnyt saksofonisti oli nosteessa ja sopimuksen päätyttyä hän siirtyi Jazz Messengersin tavoin Blue Note -yhtiön artistiksi ollen sillä kertaa yhtiössä 6 vuotta. (Hän palasi yhtiöön 2013 ja on julkaissut kaksi albumia, joista jälkimmäinen toi hänelle Grammyn).

Shorter oli käyttänyt edellisellä levyllään trumpetisti Freddie Hubbardia, joka oli korvannut huumeongelmien takia Jazz Messengersistä potkut saaneen Lee Morganin (joka oli mukana tenorisaksofonistin esikoislevyllä). Hänen saatua ongelmansa hoitoon, ovi Art Blakey'än johtamaan bändiin oli auennut uudestaan. Shorter oli ollut pari kuukautta aiemmin mukana Leen sessioissa (Search For The New Land, 1966) joten nyt oli sopiva hetki tehdä vastavierailu. Miesten yhteinen soitto oli maagista 1959-1961 eikä Night Dreamerillä kuulu runsaan parin vuoden yhteissoittotaukoa. Session basisti Reginald "Reggie" Workman tuli hänkin Blekey'n bändistä, josta tosin oli siirtynyt/siirtymässä  soittamaan Booker Ervinin kanssa.

Session pianisti McCoy Tyner ja rumpali Elvin Jones soittivat päätyökseen John Coltranen bändissä (jonka sessioissa myös Workman oli soittanut).

Petri Myllylä / 04.08.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit