Frank Marino & Mahogany Rush: Tales Of The Unexpected
Lainasin syksyllä 2009 ystävältäni nipun hänen vanhoja vinyylilevyjään. Kasan kiinnostavimpaan kuuluu tämä Mahogany Rushin studio/livelevy vuodelta 1979. Edellisen vuoden alussa julkaistu yksilevyinen konserttiäänite Live jätti fanit odottamaan lisää keikkaäänityksiä. Tuohon aikaan hyvin tyypilliseen tapaan levy koostuu omasta studio- ja live -puoliskostaan.

Studiopuoliskon neljästä biisitä peräti kaksi on lainatavaraa. Niistä Bob Dylanin All Along The Watchtower on enemmänkin Jimi Hendrix cover. Norwegian Wood (The Bird Has Flown) on yksi kaikkien aikojen hienoimmista Beatles covereista, jota olen kuullut. 

Levyn avaava Sister Change on Frank Marinon jazzimaisimpia biisejä. Meille fuusiojazzista pitäville se on varmasti mieleinen kappale, mutta muille biisi voi olla vähemmän mieleen. Ja kun toinen oma kappale, instrumentaali nimibiisi Tales Of The Unexpected on aika hämy, voi hardrock kuuntelija hypätä nopeasti  kakkospuolelle.

Levy ei kerro missä ja milloin b-puolen neljä liveraitaa on äänitetty. Niistä vain Down Down Down oli bändin vuoden 1977 keikkasetissä. Kokonaisuudessaan neljän kappaleen live jättää kuulijan kylmäksi. Akti jää ikään kuin kesken. Olisi hienoa jos Frank Marino saisi julkaisukanavan näille livenauhoituksille. Nyt hän antaa fanien hoitaa homman puolestaan, mutta syrjäiseen Suomeen ei näin monikaan keikkanauha löydä tietään.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit