Frank Marino & Mahogany Rush: What's Next
What's Nextin myötä Frank Marino otti selvää etäisyyttä Jimi Hendrix'in haamuun. Heti aloituskappale You Got Livin' kertoo, että nyt on tulossa rankkaa tavaraa. Hyvä niin, ja kun Frankin laulukin sujuu erinomaisesti, levyä on ilo kuunnella. Vaikka tutustuin levyyn jo 80-luvun alussa, hankin sen itselleni vasta 2000-luvulla. Se on vajaassa kymmenessä vuodessa noussut omaksi suosikikseni kitaristin laajasta tuotanosta. Kakkospuolen loppuun piilotettu kahdeksanminuuttinen Loved By You on maaninen nopea ja paikoin todella raskas blues. Voisin uskoa että nuoret kitaristit löytävät siitä itselleen opeteltavaa useaksi kuukaudeksi. 

Levyn kolmesta coverista Roadhouse Blues onnistuu parhaiten. Alkuperäisen Mahogany Rush trion lisäksi sillä soittaa huuliharppua Jim Zeller, joka tuo biisiin hienon syvän etelän fiiliksen. Tällä ja parilla muulla raidalla soittaa toista kitaraa Frankin veli Vince, joka liittyikin bändiin äänitysten aikoihin. Rock-standardi ja usean artistin toimesta coveroitu Rock You Baby kuulostaa Mahogany Rushin käsittelyssä myös todella hyvältä. Vaikka Frank on itselleni ollut aina ensisijaisesti kitaristi, levyn coverit nostavat myös miehen laulajaprofiilia.

Ruotsalais-saksalainen Black Rose julkaisi vuosituhannen vaihteessa What's Nextin ja pari muuta Frank Marino -levyä ilman oikeudenhaltijoiden lupaa. Niiden laatu ei vastaa lähellekään omaa alkuperäistä amerikkalaista vinyyliäni. Saksalaisen Rock Fever Music'in laadukas CD vuodelta 2006 sisältää bonuksena viisi vuonna 1983 äänitettyä livebiisiä. Näistä vain Something's Comin' Our Way on tältä levyltä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit