How Do We Want To Live?
How Do We Want To Live? Miten haluamme elää? Korona-aikana tuo on hemmetin tärkeä kysymys. Maailman ilmasto on menossa päin helvettiä ja koska vaan voi saada mahdollisesti tappavan viruksen. Kaikista muista taudeista ja sairauksista puhumattakaan. Huoli pois. Kaikki menee joskus ohi. Mikään ei kestä ikuisesti. Vain muutos on ikuista. Mitä tämän jälkeen? Mikä muuttuu? Kuinka pysyvä tuo uusi tila on? Nyt jos koska on aika ja aikaa ajatella.

Munsterin kaupungista Saksasta tuleva Long Distance Calling on tuota pohdintaa tehnyt. Tosin se mietiskeli jo viime vuonna. Tämä ei ole COVID19-pandemian aikana sävelletty levy. Sille vain sattuu nyt olemaan erinomainen tilaus. Kaikilla on ainutlaatuinen tilaisuus pysähtyä miettimään miten elää, miten kohtelee muita ja minkälainen suhteensa luontoon on. Mikä on tärkeää? Luonto pärjää kyllä. Se oli täällä ennen ihmistä. Onhan se ottanut turpaansa, muttei ole lähelläkään loppuaan.

Piti kirjoittamani kappaleista, mutta ajatukset sinkoutuivat ihan muualle. Miten nämä sen tekevät? 2018 ilmestynyt Boundless oli täydellinen levy luonnossa liikkumiseen, mielessään. Luonnossa ollaan hiljaa, eikö niin? Ole! Ihmisen aivojen läpi menee päivässä kymmeniä tuhansia ajatuksia. Kyllä! Pari kolme tuhatta tunnissa. Monestako saamme kiinni? How Do We Want To Live on levyllinen musiikkia, joka lisää osumatarkkuutta hyviin mietteisiin. Soundi on mukava yhdistelmä elekronisia ja orgaanisia ääniä. Pink Floyd mainittu! Nykyisyys on vain aika menneen ja tulevan välissä. Miten haluamme elää huomenna?

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit