Joe Henderson: In 'n Out
Kenny Dorham näytteli isoa roolia Joe Hendersonin uran alussa. Saksofonistia 13 vuotta vanhempi trumpetisti esitteli armeijasta vuoden 1962 lopulla New Yorkiin saapuneelle suojatillaan muita soittajia, levy-yhtiön edustajia ja otti tämän bändiinsä, jonka kanssa Henderson debytoi studiossa aprillipäivänä 1963. Kaksikko teki yhdessä ainakin viisi äänitystä, joista Andrew Hillin Point of Departure oli ainoa ei jossa he molemmat olivat vierailijan roolissa.

Tällä albumilla Hendersonin kanssa studiossa ovat Kenny Dorhamin lisäksi John Coltranen bändin pianisti McCoy Tyner ja rumpali Elvin Jones. McCoy oli ollut mukana Joen esikoislevyllä ja 1967 oli Joen vuoro vierailla pianistin The Real McCoy -levyllä (jolla myös Jones oli mukana). Basisti Richard Davis oli Hendersonille tuttu soittaja sillä he olivat olleet vajaan puolen vuoden aikana kahdesti Andrew Hillin sessioissa, viimeksi vain kolme viikkoa ennen In 'n' Outia (ja tulivat osallistumaan 5 kuukauden kuluttua Dorhamin sessioon).

Blue Note Records sai negatiivista palautetta yhtiön 75-vuotisjuhlan kunniaksi julkaiseman laajan vinyylilevyjen sarjan laadusta. Sinällään (Amerikassa) hyvin kohtuuhintaiset LP:t kun oli prässätty digitaalisista mastereista. Kuraa tuli myös useidenlevyjen prässäyksistä. Virheestä oppinut levy-yhtiön pomo Don Was halusi nostaa rimaa vuonna 2019 kun yhtiö juhli 80 vuoden ikää. Kahdesta täysin analogisesta julkaisusarjasta kiiltävillä avattavilla kansilla varustettu Tone Poet oli näistä hinnaltaan kalliimpi (noin 35 e). Omaan hyllyyni hankkimani In 'n' Out julkaistiin osana toista sarjaa nimeltä 80 Series (n. 22 e). Tämä on vinyyliharrastajien unelmien täyttymys ja mahdollisuus hankkia kohtuuhinnalla uusia laadukkaita Blue Note painoksia. Edellisestä Blue Noten täysin analogisesta mid price -sarjasta oli ehtinyt kulua jo neljännesvuosisata.

Petri Myllylä / 09.12.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit