Dexter Gordon: A Swingin' Affair
Dexter Gordon muutti syksyllä 1962 Eurooppaan. Hetken Pariisissa asuttuaan hän kotiutui Kööpenhaminaan (14 vuodeksi). Tämän vuoksi hänen kaksi seuraavaa levyä äänitettiin Pariisissa. Niistä Our Man In Paris ehdittiin julkaista ennen toistaiseksi viimeistä Amerikan sessiota.

Blue Noten toinen omistaja Francis Wolffilta lähetti tenorisaksofonistille loppukesästä 1964 A Swingin' Affair -koelevyn. Artisti oli siihen kovasti mieltynyt ja ehdotti levyltä irroitettavaksi singleksi sen upeaa avausraitaa Soy Califa. Sellaista ei kuitenkaan koskaan julkaistu.

Vaikka kaksi päivää aiammin samalla miehistöllä purkitettu Go! on Dexterin tunnetuin levy, ja myös omasta mielestäni yksi jatsin huippu albumeista, ei A Swingin' Affair kannata jättää kuuntelematta jos Go! uppoaa. Toisena solistina sessioissa soittanut pianisti Sonny Clark on jälleen mies paikallaan. Vain puoli vuotta myöhemmin Francis joutui kirjoittamaan Tanskaan surullisen viestin hänen kuolemasta (joka ei Dexterin vastauksesta päätellen tullut hänelle yllätyksenä).

Petri Myllyla / 8.7.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit