Dexter Gordon: Doin' Allright
Pari viikkoa ennen Dexter Gordonin ensimmäistä sessiota Blue Note -yhtiölle, tuottaja-omistaja Alfred Lion lähetti saksofonistille Kaliforniaan kirjeen, jossa viittasi heidän aiempaan puhelinkeskusteluun koskien ensimmäisen levyn sessioita. Alfred ilmoitti että sessioon olisi tulossa pianisti Horace Parlan sekä rytmiryhmä George Tucker ja Al Harewood, jotka olivat työskennelleet Lou Donaldsonin kanssa ja nyttemmin soittivat tenorisaksofonisti Booker Ervinin taustalla. Kaikki kolme muusikkoa soittavat Doin' Allright LP:llä.

Alfred Lion oli buukannut Dexter Gordonin toukokuun 1961 New Yorkin visiitille toisen session seuraavalle viikolla ja suunnitellut trumpetsiti Freddie Hubbardin osallistuvan siihen. Näin ei toteutunut vaan Freddie on mukana tällä kolme päivää aiemmin soitetulla sessiolla.

Sessiosta yli jäänyt I Want More liitettiin vaihtoehtoisen For Regulars Only oton kera CD:n bonukseksi.

Blue Note Records sai negatiivista palautetta yhtiön 75-vuotisjuhlan kunniaksi julkaisemasta 138 vinyylilevyn sarjan laadusta. (Amerikassa) hyvin kohtuuhintaiset LP:t kun oli prässätty digitaalisista mastereista. Virheestä oppinut levy-yhtiön pomo Don Was halusi nostaa rimaa 2019 kun yhtiö juhli 80 vuoden ikää. Kiiltävillä avattavilla kansilla varustettu Tone Poet -sarja oli hinnaltaan kalliimpi (noin 35 e) kuin samoin täysin analooginen, mutta normaaleilla kansilla varustettu 80 Reissue. Tämä albumi julkaistiin osana jälkimmäistä ns. mid price sarjaa (n. 22 e) ja on näin saanut vihdoinkin arvoisensa uusintajulkaisun.

Petri Myllylä / 05.10.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit