The Traveler
Hankin The Travelerin tuoreeltaan vinyylinä yhdessä usean muun levyn kanssa. En ehtinyt kuunnella sitä kuin kerran kun huomasin että se on julkaistu myös Blu-ray'nä. Jos olisin tämän tiennyt, olisi vinyyli ehkä jäänyt hankkimatta. Laserlevyltä kun löytyy hollywoodilaisen kattokaiuttimia hyödyntävän Dolby Atmos miksauksen (myös headphone mix) ja perinteisen DTS HD MasterAudion lisäksi se ihan perus eli stereo miksaus.

Huomatessani The Travelerin jäätyä tuoreeltaan harvalle kuuntelulle sain vuosien tauon jälkeen herätyksen kuunnella myös Kenny Waynen vanhempaa musiikkia. Usean levyn session päätteeksi Traveler kuulosti erinomaiselta levyltä. Jo edellisen albumin tuottaja toiminut Marshall Altman on auttanut kitaristia julkaisemaan ehkä hänen uran parhaan kokonaisuuden.

Sain vasta äskettäin asennettua kuunteluhuoneeni kattoon neljä Atmos kaiutinta ja pääsin vihdoinkin kuuntelemaan Kenny & kumppaneiden musiikkia peräti 12 kaiuttimesta. Eric "E.T." Thorngren ja Michael Romanowskin miksaama kolmiulotteinen miksaus hyödyntää kyllä takakanavia, mutta Atmos on tainnut olla pitkään alalla työskennelleille sen verran uusi tuttavuus että äänikuvaa ei juuri levitetä kuuntelijan yläpuolelle. Ehkä tästä johtuen kyseistä miksausta ei ole annetta (ainakaan) Apple Music'iin (mistä löytyy jo tässä vaiheessa 4 kk esittelyn jälkeen paljon sellaista Atmos musiikkia mitä ei ole julkaistu lainkaan fyysisinä levyinä).

Petri Myllylä / 18.10.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit