Kenny Burrell: Swingin'
Blue Note -levy-yhtiön toinen omistaja, tuottaja Alfred Lion tunnettiin pyrkimyksestään julkaista vain ensiluokkaista musiikkia. Varsinkin 1950- ja 60-luvun jatsilevyt syntyivät useasti yhden päivän sessioissa joten niihin ei sitoutunut suuria summia tuotantorahaa. Alfredin bisnes ei siis kaatunut vaikka yksittäisen session nauhat jätettiin käyttämättä ja työnnettiin nauhavarastoon. Alkuperäiset omistajat myivät yhtiönsä 1965 Liberty Recordsille, jonka taasen United Artists osti 1971. Jälkimmäisen omistuksen aikana vanhoja sessioita alettiin vihdoin julkaista. Tämä toiminta kiihtyi selkeästi 1979 kun EMI otti yhtiön ohjat käsiinsä.

My Heart Stood Still äänitettiin maaliskuussa 1956 kenny Burrell vol. 2 nimen saaneen levyn ensimmäisissä sessioissa. Biisi on sittemmin julkaistu useammalla kokoelmalla mutta vain 2011 se oln liitetty lisenssi yhtiön toimesta kyseisen levyn yhteyteen.

Blue Lights (I & II) sessioissa 14.5.1958 tallennettu I Never Know löytyy 1997 julkaistulta tuplalta, mutta ei yhdestäkään omiin osiin jaetuista julkaisuista.

Petri Myllylä / 16.6.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit