Clifford Brown & Max Roach: Brown and Roach Incorporated
New Yorkista tulleet Clifford Brown ja Max Roach urakoivat elokuussa 1954 Los Angelesin studioissa kahdessa viikossa huiman määrän sessioita. Niistä tultiinkin julkaisemaan seuraavien vuosien aikana puolitusinaa LP:tä. Ensimmäisten neljän päivän aikana Cliffordin ja Maxin rinnalla soittivat tenorisaksofoni Harold Land, pianisti Richie Powell sekä basisti George Morrow. Incorporated LP julkaistiin toisena levynä sessioista. Sen seitsemästä raidasta B-puolen avaava I'll String Along With You on trio äänitys eikä ehkä Brownin faneille kovinkaan tärkeä standardi (alkujaan jo 1930-luvulta vaikka itselleni se on tuttu Billie Holiday'n tulkintana 50-luvulta).

Japanissa 80-luvun lopulla julkaistu Brownie The Complate EmArcy Recordings on hengästyttävän laaja 10 CD:n kokoelma vaihtoehto-ottoineen, mutta 2009 julkaistu neljän levyn The EmArcy Master Takes on timanttinen kokoelma Clifford Brownin Mercurylle tekemistä äänityksistä. Boksin ykköslevyllä on kaikki 13 neljän päivän sessiosta julkaistua biisiä. Vaikka itselläni on vinyylihyllyssä sekä Clifford Brown & Max Roach että Incorporated LP:t, 78 minuuttisen session kuuntelu kokonaisuudessaan on palkitsevaan sekin.

Vaikka Brown on levyn keskiössä, myös bändin tenorisaksofonisti Harold Land saa tästä sessiosta ison sulan omaan hattuunsa. Huomioitavaa on että Darn That Dreamillä puhaltaa Land yksin.

Petri Myllylä / 26.10.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit