Southern By The Grace Of God
Lynyrd Skynyrd -muusikot toipuivat hitaasti bändin toiminnan katkaisseen lento-onnettomuuden jälkeen. Fyysisten vammojen lisäksi käsiteltävänä oli henkiset traumat ja eritasoiset päihdeongelmat.

Rumpali Artimus Pyle ja pianisti Billy Powell palasivat yhdessä studioon jo vuonna 1979, mutta useiden eloon jääneiden Lynnäreiden apukaan ei tehnyt Alias-nimen saaneen ryhmän Contraband-levyä menestymään. Samoihin aikoihin bändin kitaristit Gary Rossington ja Allen Collins olivat kasaamassa omaa bändiään yhdessä Lynnäreissäkin vierailleen kitaristi Barry Hardwoodin kanssa. Rumpali Artimus Pylen teloessaan itsensä moottoripyörällä, Billy Powell ja basisti Leon Wilkinson nostivat uuden Rossington-Collins Bandin Skynyrd-osuuden neljä seitsemänosaan. Laulajaksi oli otettu 38 Specialin taustalaulajatar Dale Krantz. Bändin kaksi studioalbumia todistivat alkuperäisten Skynyrd-miesten olevan 80-luvullakin kovan luokan tekijöitä. Collinsin ja Rossingtonin välit olivat riitaisia, ja kun Gary avioitui bändin laulajattaren kanssa, tuore aviopari jätti bändin. Nimen lyhentyessä muotoon Allen Collins Band se teki yhden levyn vuonna 1983, jonka jälkeen sen toiminta sammui.

Vuonna 1987 tuli kuluneeksi kymmenen vuotta alkuperäisen bändin hajoamisesta. Saatuaan vokalistiksi edesmenneen Ronnie van Zantin pikkuveljen Johnnyn, bändin alkuperäisjäsenet uskaltautuivat viimein esittää sen musiikkia. Allen Collinsin halvaannuttua hän ei voinut osallistua syksyn juhlakiertueelle ja niin bändistä aikanaan hatkat ottanut Ed King sai yllätyskutsun tribuuttikiertueelle.  Kokoonpanoon saatiin näin viisi jäsentä, jotka kaikki olivat bändissä 70-luvulla (ja samanaikaisesti vuoden 1975 levyllä Nuthin' Fancy). Kun samalla sovittiin korvaukset lento-onnettomuudessa kuolleiden bändikaverien perikunnille, oli täysin oikeutettua kutsua lavalla soittanutta bändiä Lynyrd Skynyrdiksi.

Ja miltä bändi kuulostaa? No, kyllä se kuulostaa Lynnäreiltä vaikka ei sen soitto ihan kymmenen vuoden takaiseen hurmokseen yllä. Tuleva Deep Purple -kitaristi, lentokapteeni Steve Morse vierailee lavalla neljäntenä kitaristina.

Vuoden 1987 kiertueelta on julkaistu tämän livelevyn lisäksi videomateriaalia.

Petri Myllylä

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit