New Faces New Sounds (Introducing the Horace Silver Trio) (10
Horace Silver oli mukana kesällä 1952 Lou Donaldsonin kvartetti sessioissa ja kun 4 kuukautta myöhemmin alttosaksofonisti joutui perumaan seuraavalle viikolle (09.10.1952) suunnitellun session, levypomo Alfred Lion hyödynsi varauksen taltioimalla Horacen ensimmäisen liideri session. Neljästä biisistä Yeah! ei onnistunut ja pari viikkoa myöhemmin trio tallensi sen ja neljä muuta biisiä. Nämä kahdeksan biisiä julkaistiin kymppituumaisella LP:llä

Vuonna 1949 lanseeratut 10- ja 12-tuumaiset vinyylilevyt syrjäyttivät nopeasti 78 kierrosta minuutissa pyörineet savikiekot. Aluksi isommalle LP.lle tallennettiin enimmäkseen klassista musiikkia mutta sodanjälkeisen Amerikan ripeä vaurastuminen johti siihen että reilun 20 minuutin mittaiset kymppituumaiset kokivat vuonna 1955 lähes savikiekon kohtalon. Blue Note ja monet muut yhtiöt hyödynsivät isomman levyn kysynnän tuomalla markkinoille kokoelmia aiemmista julkaisuista.

Vuonna 1956 julkaistun oranssikantisen Horace Silver Trio And Art Blakey-Sabu LP:ltä löytyy viisi kymppituumaisen kahdeksasta kappaleesta. Puuttuvat kolme ovat olleet jo vuosikymmeniä osana levyn CD versiota. Japanilaiset ottivat 90-luvulla kaksi painosta alkuperäisestä New Faces New Sounds -levystä, mutta prässäsivät sen kuitenkin 12-tuumaiselle vinyylille.

Petri Myllylä / 04.08.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit