Art Blakey: Soul Finger
Art Blakey & Jazz Messengers oli uusiutuneena Euroopan kiertueella maaliskuussa 1965. Wayne Shorterin siirryttyä edellisenä kesänä Miles Davisin bändiin Blakey oli palkannut hänen tilalle John Gilmoren. Jostakin syystä hän ei kuitenkaan ollut enää bändissä kun se saman vuoden toukokuussa palasi studioon äänittämään seuraajaa 'S Make It'lle. Myös enimmäkseen bändin ulkojäsenenä ollut vetopasuunan soittaja Curtis Fuller oli eronnut bändistä.

Kuunneltuani Soul Fingersin kahteen kertaan jäin miettimään että mikä siinä tuntuu niin laimealta että en meinannut millään päästä siihen mukaan. Kahden loistavan trumpetistin käyttö se ei ainakaan ole sillä bändiin 1964 palannut Lee Morgan ja hänen tilallaa bändissä kolme vuotta soittanut Freddie Hubbard hoitavat tonttinsa hyvin. Ehkä se puuttuva juttu on mies nimeltä Wayne Shorter, tai sitten se on tenorisaksofonin soundi. Gary Bartz nimittäin soittaa alttoa sekä huhtikuussa omassa sessiossa äänitetyllä Spot Sessionilla kuullaan biisin säveltäneen Lucky Thompsonin sopraanoa.

Levystä jää itselleni melko mitäänsanomaton tai jopa valju kuva. Vaikka keskinkertainen Jazz Messengers on aina paljon enemmän kuin keskinkertainen jatsilevy, ilman Morganin ja Hubbardin yhteissoittoa Freedom Monday'ssä siihen ei kokisi mitään tarvetta palata.

Petri Myllylä / 08.08.2020

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit