John Patton: Along Came John
Alttosaksofonisti Lou Donaldson oli näytellyt merkittävää roolia kitaristi Grand Greenin uran alussa. Loun kautta myös urkuri John Patton päätyi keväällä 1962 Blue Note -yhtiön omistajien tietoisuuteen osallistuessaan fonistin Natural Soul LP:n sessioihin. Tuolloin studiossa oli myös Green ja kitaristia kuullaan myös Pattonin esikoisella.

Levyn takakannen teksteissä kerrotaan urkurin halunneen Along Came Johnista perinteisen bluespohjaisen session. Ja sellainen siitä myös tuli. 

Analogue Production on vuodesta 1991 lähtien keskittynyt uusintajulkaisemaan äärimmäisen laadukkaita painoksia valikoiduista levyistä. Vuosien 2008 ja 2012 aikana he julkaisivat 50 Blue Noten albumia kahden levyn 45 RPM painoksina. Julkaisusarjasta vastanneet Steve Hoffman ja Kevin Gray ovat molemmat äänilevy masteroinnin huippuja. Jälkimmäinen oli ammattikuntansa nuorin tullessaan alalle vuonna 1972. Kevin on jatkanut Blue Noten kataloogin kanssa ensiksi 2013 alkaen Music Matters -yhtiössä sekä 2019 saman tiimin kanssa suoraan Blue Noten alaisuudessa.

Petri Myllylä / 02.09.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit