Big John Patton: Oh Baby!
Löysin kitaristi Grant Greenin muutamia vuosia sitten ja hänen omien albumien lisäksi hankin hyllyyni myös levyjä, joilla hän vierailee. Tällä tavoin löysin John Pattonin. Tämä on hänen neljäs albumi ja neljäs jolla myös Green on mukana kitaroineen. (Hän oli mukana vielä kahdella urkurin seuraavalla levyllä).

Tuottaja Alfred Lion toi Pattonin toisen levyn ensimmäiseen sessioon mukaan fonin lisäksi trumpetistin, mutta toinen sessio mentiin sopraanosaksofonilla. Lopulta sessio jäi julkaisematta (23 vuodeksi) joten oli ehkä yllättävää että Oh Baby! edeltäneen levyn sessiossa oli jälleen mukana kaksi puhaltajaa. Ja koska levy ei ihan vastannut odotuksia on jokseenkin kummallista että Alfred otti myös tälle levylle sekä trumpetisti Blue Mitchellin että tenorisaksofonisti Harold Vickin. Välillä nimittäin tulee sellainen tunne että levyllä on liikaa kaikkea. Ja samalla liian vähän sitä mistä itse pidän eli kitaran ja urkurin yhteispeliä.

Oh Baby! LP:n takakannessa on kuvat John Pattonin kolmesta aiemmin ilmestyneestä levystä. Erikoiseksi tämän mainoksen tekee se että 1963 äänitetty Blue John ei päätynyt koskaan kauppoihin asti vaikka sille annettiin katalooginumero ja suunniteltiin kansi (jota EMI 1986 käytti). 

Petri Myllylä / 21.09.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit