San Francisco 27.4.1975
Lynyrd Skynyrd lähti keväällä 1975 kiertueelle heti uuden Nuthin' Fancy -levyn ilmestyttyä. Kesken kiertuetta bändin kolmas kitaristi Ed King otti ja häipyi kuvioista. Onneksi tällä Bill Grahamin Winterlandissa äänitetyllä keikalla bändi on vielä kolmikitarinen. Ero esimerkiksi puoli vuotta myöhemmin kuvattuun BBC-keikkaan (joka löytyy bonuksena Gimme Back My Bullets remasterilta) on ilmeinen.

Se että bändi esittää peräti viisi Nuthin' Fancyn kappaletta on tietysti hyvin ymmärrettävää, mutta sellaisten palojen kuten I'm A Country Boy ja Railroad Song tilalle olisi kahdelta ensimmäiseltä levyltä löytynyt paljon kiinnostavampia biisejä. Tästä huolimatta keikka on yksi suositeltavimpia löytöjä herra Grahamin nauhakätköistä.

Universal Music julkaisi 2000-luvun lopussa Skynyrd katalogin remasteroituina painoksina. Valitettavasti Nuthin' Fancy sai tältä keikalta vain kaksi bonuskappaletta. Fanin toiveena olisi ollut tietenkin tupla, jonka bonuksena olisi ollut koko Winterlandin keikka. Onneksi sen voi kuitenkin kuunnella pientä korvausta vastaan tai ladata viidellä dollarille itselleen Concert Vaultin nettisivuilla.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit