Cardiff Capitol Theatre 1975
Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla kymmenien eri bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä samanaikaisesti jopa miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Tämäkin Flower Hour keikka on kuunneltavissa pientä korvausta vastaan Concert Vaultin nettisivuilta. Se julkaistiin 2009 kuvan CD:nä.

Wales'in pääkaupungissa Cardiff:ssa äänitetyn radiokeikan päivämäärästä on epäselvyys. Geffenin virallisen julkaisun kannessa on 4.11., setlist.fm palvelussa päivämääränä on 6.11. ja joissakin se on 9.11. Geffenin julkaisu ei valitettavasti ole kokonainen vaan siltä uupuu kolme kappaletta. Onneksi alkuperäiset masternauhat ovat vuotaneet julkisuuteen ja kokonaisen keikan löytäminen ei ole kohtuuttoman vaikeaa. Onneksi bootleg-levyjen (pikkukuvat) äänenlaatu vastaa Geffen Recordsin levyä.

Keikka esittelee luonnollisesti bändin kolmen ensimmäisen levyn materiaalia. Bändi oli aloittanut ennen Euroopan kiertuettaan jo seuraavana vuonna julkaistavan Gimme Back My Bullets -levyn äänitykset. Niinpä setin kahdestatoista kappaleesta kaksi oli soittohetkenä julkaisemattomia. Saturday Night Special otettiin mukaan alkuperäiseen radiolähetykseen mutta leikkaamon lattialle jäi J.J. Cale cover I Got The Same Old Blues. Saman kohtalon kokivat setin toinen cover, bändin viralliselta livelevyltä löytyvä Jimmy Rodgersin T For Texas sekä esikoislevyn Simple Man. Jos et halua metsästää bootleg-levyä niin keikan I Got The Same Old Blues löytyy vuonna 2006 remasteroidun Gimme Back My Bullets'in bonusraitana.

Bändi aloittaa keikan hiukan varovaisen kuuloisesti, mutta onnistuu saamaan koneensa käyntiin viimeistään kolmannella biisillään The Needle And the Spoon. Simple Man esittelee hienosti bändin rauhallisempaa puoliskoaan, jonka jälkeen se iskee kiihdytysvaihteen päälle. Whiskey Rock-a-Roller jyrää hienosti pianisti Billy Powellin saadessa viimeistään tässä vaiheessa oman koneensa lämpimäksi ja Call Me The Breezessä hänen soolonsa nostaa biisin yhdeksi keikan parhaista. Bändin siirryttyä puoli vuotta aiemmin kahden kitaristin kokoonpanoon, Gary Rossington ja Allen Collins saavat paiskia hikihatussa töitä korvatakseen bändistä lähteneen komppikitaristi Ed Kingin. Vaikka bändin mahtava kitaravalli ei toteudu täysin kahdella kitaristilla, tämä keikka todistaa, että Skynyrd-musiikki pelaa myös kahden kepittäjän tahdittamana. Sweet Home Alabama ja Free Bird päättävät 70 minuuttisen keikan tavalla, joka ei ole taatusti jättänyt ketään yleisössä kylmäksi. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit