Jackie McLean: Capuchin Swing
Tähän session aikoihin Jackin McLean näytteli ja soitti menestyneessä off-Broadway näytelmässä From The Connection. Aikaa klubi keikkailuun ei tainnut näytäntökauden aikana juuri riittää. Ehkä siksi hän on valinnut sessioon kaksi nuoruuden tuttua, rumpali Art Taylorin ja pianisti Walter Bishopin. He molemmat olivat olleet studiossa puoli vuotta aiemmin kun Swing, Swang, Swingin' äänitettiin. Bishopin ja McLeanin ensimmäinen yhteinen sessio oli Miles Davisin 1951, joka oli Jackien uran ensimmäinen studiotyö. Bishop soitti paljon Charlie Parkerin kanssa legendan uran viimeisinä vuosina.

Koska pianisti ei ollut vielä saanut äänittää triona, Jackie antoi hänelle siihen tarkoitukseen biisin Don't Blame Me. (Walterin oma sooloura alkoi trio levytyksellä melko tarkalleen vuosi myöhemmin).

Analogue Production on vuodesta 1991 lähtien keskittynyt uusintajulkaisemaan äärimmäisen laadukkaita painoksia valikoiduista levyistä. Vuosien 2008 ja 2012 aikana he julkaisivat 50 Blue Noten albumia kahden levyn 45 RPM painoksina ja Capuchin Swing oli näistä ensimmäisten joukossa. Julkaisusarjasta vastanneet Steve Hoffman ja Kevin Gray ovat molemmat äänilevy masteroinnin huippuja. Jälkimmäinen oli ammattikuntansa nuorin tullessaan alalle vuonna 1972. Kevin on jatkanut Blue Noten kataloogin kanssa ensiksi 2013 alkaen Music Matters -yhtiössä sekä 2019 saman tiimin kanssa suoraan Blue Noten alaisuudessa. Sitä ennen yhtiö juhlia 75 vuotista taivaltaan julkaisemalla tästäkin levystä edullisen digitaalisesta aineistosta masteroidun albumin. Analogisen aikakauden ja jatsin upeimman katalogin omaavalta yhtiöltä tämä oli sen uran surkein teko ja sen jälkeen se on palanut masteroimaan vinyylit aina alkuperäisiltä analogisilta masternauhoilta.

Petri Myllylä / 26.11.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit