Introducing Kenny Burrell
Kennyn ensimmäisestä liideri sessiosta maaliskuulta 1956 ei julkaistu (alkujaan) mitään. Hiukan eri porukalla ja isommalla budjetilla kokoonnuttiin studiolle pari kuukautta myöhemmin. Tällä kertaa hyvää materiaalia syntyi jopa yhtä levyä enemmän ja kun Blue Note halusi tämän levyn perään toisen levyn markkinoille se kasasi sen maaliskuun sessiosta sekä kahdesta toukokuun session biisistä.

Blue Note Records sai negatiivista palautetta yhtiön 75-vuotisjuhlan kunniaksi julkaisemasta laajasta vinyylilevyjen sarjasta. (Amerikassa) hyvin kohtuuhintaiset LP:t kun oli työstetty digitaalisista mastereista. Lisäksi joissakin prässäyksissä oli paljonkin toivomisen varaa.

Rolling Stonesin tuottajana tunnettu Blue Noten pomo Don Was halusi nostaa rimaa 2019 kun yhtiö juhli 80 vuoden ikää. Paikalle kutsuttiin yhtiön klassikko levyistä lisenssillä audiofiili painoksia ottanut Music Matter Ltd:n Joe Harley. Blue Note Tone Poet Series nimen saanut analoginen uusintajulkaisusarja hivelee sekä silmää että korvaa. Avattavat kannet ovat paksuja ja kiiltäviä ja niiden sisällä on kuvia äänitys sessiosta. Sarjan levyt prässätään Californiassa laatutyöstä tunnetulla RTI:llä. Tähän on tultu että monikansallinen levy-yhtiö tarvitsee pienen lisenssijulkaisuihin keskittyneen yhtiön apua saadakseen markkinoille laatujulkaisuja. 

Petri Myllylä / 05.10.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit