Jimmy Smith: Back at the Chicken Shack

Analogue Production on vuodesta 1991 lähtien keskittynyt uusintajulkaisemaan äärimmäisen laadukkaita painoksia valikoiduista levyistä. Vuosien 2008 ja 2012 aikana he julkaisivat 50 Blue Noten albumia kahden levyn 45 RPM painoksina. Vuonna 2010 julkaistu laadukas ja kallis Back At The Chicken Shack on ensimmäinen amerikkalainen vinyylipainos 35 vuoteen. Julkaisusarjasta vastanneet Steve Hoffman ja Kevin Gray ovat molemmat äänilevy masteroinnin huippuja. Jälkimmäinen oli ammattikuntansa nuorin tullessaan alalle vuonna 1972. Kevin on jatkanut Blue Noten kataloogin kanssa ensiksi 2013 alkaen Music Matters -yhtiössä sekä 2019 alkaen saman tiimin kanssa suoraan Blue Noten alaisuudessa. Sitä ennen yhtiö oli pilata maineensa vinyyli fanien keskuudessa.

Kun yhtiö juhlisti vuonna 2014 sen perustamisen 75-vuotista taivalta, se aloitti massiivisen vinyyli julkaisusarjan. Muutamassa vuodessa markkinoille saatiin toista sataa nimikettä. Vaikka levyjen (USA:n) hinnat olivat hyvin kohtuullisia, lunta tuli tupaan siitä että levyt oli masteroitu yhtiön CD:tä varten digitoimasta materiaalista. Myös levyjen prässäyksessä oli ajoittain ongelmia. Kritiikki otettiin vastaan ja 2019 yhtiö turvautui Kevinin ja Music mattersin Joe Harley'n apuun. Analoginen yhden levyn Classic-sarjaan kuuluva Back At The Chicken Shackin pitäisi ilmestyä huhtikuussa 2021.

Hiukan pelon sekaisin tuntein laitoin hankkimani 75-v juhlapainoksen levylautaselle mutta prässäyksen laatu on itselleni riittävän laadukas. Kun huomioidaan että kolme vuotta äänitysten jälkeen julkaistu Back at the Chicken Shack tulee samasta 25.4.1960 sessiosta kuin samana vuonna julkaistu loistava Midnight Special, voisi olettaa sen koostuvan session "huonommasta" puoliskosta. Näin ei ole vaan molemmat levyt ovat ihan huipputavaraa. Jimmyn lisäksi levyn B-puolen avaavan Minor Chantin säveltänyt tenorisaksofonisti Stanley Turrentine ja kitaristi Kenny Burrell ovat vahvasti esillä. 

Petri Myllylä / 27.11.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit