British Steel
British Steel on ensimmäinen niistä kuudesta Priest-levystä, jolla on mukana Trapezesta tullut rumpali Dave Holland. Tutustuin levyyn alkujaan 80-luvun alussa, mutta en ihastunut tuolloin sen enempää bändiin kuin itse levyynkään. Hankin sen silti 2000-luvulla vinyylinä, mutta sen kuuntelu on jälleen jäänyt aika vähiin. Kuuntelin vasta vuonna 2009 bändin koko kataloogin. Tuolloin huomasin British Steelin olevan Priestin alkuajan tuotannosta itselleni tutuin, ja ehkä siksi myös mieleisin.

Uskon Judas Priestin hyötyneen brittiläisen uuden aallon heavy bändien, kuten Iron Maidenin ja Def Leppardin kasvaneesta suosiosta. Muutaman laihan vuoden jälkeen raskas rock oli taas kovassa huudossa Englannissa, ja pian koko Euroopassa. Tältä levyltä julkaistiin peräti kolme singleä, Breaking The Law, United sekä Living After Midnight. Tämä kertoo British Steel -levyn suosiosta, jonka levy-yhtiö halusi myös rahastaa viimeisen päälle, kuis muuten. Sinkkubiisien lisäksi levyn parhaimpiin kiilaa Metal Gods.

Vaikka British Steel onkin mielestäni bändin siihenastisen historia paras levy, ei se nouse silti kovan heavyvuoden 1980 parhaimmistoon. Muutama kuukausi myöhemmin julkaistuun AC/DC:n Back In Blackiin verrattuna British Steel on romurautaa. Levyn täytettyä 30 vuotta, levy-yhtiö keksi niputtaa siihen vuoden 2009 kiertuevideon. Legacy Edition ei kumminkaan sisällä mitään aiemmin julkaisematonta materiaalia levyn äänityksistä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit