Angel Of Retribution
Papin paluuta on odotettu korvat höröllä siitä saakka kun bändin ainoa oikea laulaja ja keulahahmo Rob Halford palasi porukkaan heikompien Ripper Owens –vuosien jälkeen. Jo ensimmäisellä kuuntelulla on selvää, että levy täyttää odotukset ja ylittääkin ne.


Tuottaja Roy Z on saanut soundeihin jo tuottamiltaan Halfordin soololevyiltä tuttua tanakkuutta, joka on puuttunut aiemmilta Halfordin aikaisilta Priest-levyiltä. Uudelleen masteroitunakin vanha katalogi kuulostaa nykymittapuulla melko ohuelta. Loistavia biisejä bändi toki tuolloin teki.
Judas Priest onnistuu uutuudellaan olemaan samanaikaisesti sekä turvallisen tuttu että tuore. Biiseistä löytyy tyylillisiä viittauksia aiempien vuosikymmenten Priestiin, mutta pelkästä vanhan toistosta ei ole kyse. Levy kiteyttää sen mikä tässä bändissä ja hyvässä hevimetallissa yleensäkin viehättää. Judas Rising, Deal With The Devil, Hellrider ja oikeastaan levyn joka ainoa kappale on lajinsa eliittiä. On nopeaa tuuttausta, pakollinen balladi ja tarttuvia melodioita sekä kitarakoukkuja. Keskitempoinen Worth Fighting For on kauniin melodian ja heviriffien yhdistelmänä ilmeinen hitti sekä radioihin että hevibaareihin.


Halfordin ääni on madaltunut, mutta soi yhä hienosti sekä korkeana kirkaisuna että matalan miehekkäänä tulkintana. Kitaristit K. K. Downing ja Glenn Tipton heittävät rinnakkain riffejä hevihistorian tiukimpana parivaljakkona.


Yllättävä huumorihelmi on levyn loppuun säästetty varttitunnin mittainen teos Lochness, joka kertoo siitä tutusta skotlantilaisjärvessä lymyävästä pitkäkaulaisesta suomukkaasta hirviöstä!! Maailmalla osa kriitikoista on teilannut biisin armotta naurettavana ja sen myötä koko levyn. Meikäläiseen moinen tahaton tai tahallinen huumori sen sijaan uppoaa kuin kännykkä kiljusaaviin.


Priestin paluu on entistäkin komeampi kun se tuloksena on syntynyt Angel Of Retribution, vahvasti Spinal Tapille ja sen leffan surullisenkuuluisalle nahkahanskalle haiseva mestariteos, yksi Priestin pitkän uran parhaista levyistä.


Vain muutaman euron normaalipainosta kalliimmassa erikoisversiossa on mukana 40 minuuttinen DVD, jolla on seitsemän viime kesän kiertueella äänitettyä live-vetoa ja Reunited-dokumentti pappilan paluutunnelmista.


Sami Ruokangas /MTV3


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit