Killing Machine
Vuoden 1978 toinen Priest-levy esitteli muuttuneen soundin ja samalla koko bändin imagon. Otin itseäni niskasta kiinni ja tutustuin toukokuussa 2009 bändin alkuajan tuotantoon. Tämäkin levy oli minulle siihen asti pelkkä typerä kansikuva, joka oli osaltaan auttanut minua väheksymään koko bändiä.

Jos bändi on kovassa nousussa, ja sen kiertueet suuntautuvat yhä kauemmaksi kotiseuduilta, voisi kuvitella sen haluavan hiukan levähtää palattuaan kiertueelta kotiin. Näin ei tainnut käydä syksyllä 1978 kun Priest suuntasi jälleen äänitysstudioon. Tähän on pakko sanoa valitettavasti. Vuoden toinen levy on nimittäin edeltäjäänsä heikompi.

Kuunneltuani tätä levyä viikon päivät, tuskastuin ja mietin kuinka ihmeessä voin kirjoittaa tästä mitään. En pitänyt levystä juuri lainkaan. Yritin lopulta löytää silti oman suosikkibiisini. Hell Bent For Leather nousi pakkovalinnaksi, mutta sekin vain jos jokin biisi on pakko mainita. Viisi vuotta ensitutustumisen jälkeen ostin divarista kreikkalaisen Killing Machine LP:n. Välttäväkuntoinen vinyyli ei saanut käännettyä päätäni sillä olen edelleen sitä mieltä että levy on puuduttavaa kuunneltavaa. 

Helmikuussa 1979 bändi äänitti kaksi Killing Machine -kiertueensa keikkaa Tokiossa. Näistä kasattiin lokakuussa julkaistu livelevy Unleashed In The East. Alkuperäiselle Eurooppa-julkaisulle päätyi vain yksi Killing Machine -raita, The Green Manalishi. Ehkä bändikin huomasi viimeisimmän studiolevynsä materiaalin jäävän aiempien levyjen vahvojen riffien varjoon.

Vuoden 2001 remasterilla on mukana kaksi bonusta, joista Fight For Your Life tulee 1982 sessioista ja toinen on live.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit