Turbo
Judas Priest taisi olla uransa huipulla tämän, heidän kymmenennen studilevyn ilmestyttyä keväällä 1986. Itse en tutustunut sen musiikilliseen antiin tuolloin lainkaan. Kesällä 2009 innostuin bändistä kuunnellen sen tuotantoa aloittaen sen esikoislevystä. Syksyyn mennessä pääsin vihdoin käsiksi tähän levyyn.

Turbo jatkaa bändin typerien levykansien sarjaa. Tai voihan olla että minä en vain ymmärrä niiden syvällistä sanomaa. Musiikillisesti bändi tuo tällä levyllä soundiinsa syntikat. Se kuulostaa nyt kuunneltuna selvältä virheeltä. Syntikkakitara on jotenkin soundiltaan niin omaan aikaansa sidottu että nyt se kuulostaa todella vanhanaikaiselta.

Kokonaisuutena Turbo on toki ammattitaitoa pullollaan, vaikka sen kuuntelu ei minua juuri innosta. Aloitusraita Turbo Lover ja Parental Guidance päätyivät omalle Judas Priest soittolistalleni.

Sessioista ylijäänyt Red, White & Blue laitettiin remasteroidulle British Steelille, Fighting For Your Love remasteroidulle Killing Machinelle ja Prison of Your Eyes remasteroidulle Screaming For Vengeancelle. Remasteroidulta Turbolta löytyy sessioissa äänitetty All Fired Up. Viides out-take Turn On Your Light löytyy Defender of Your Faithilta ja kuudes Heart Of A Lion kolme vuotta remasteroidun jälkeen 2004 julkaistulle Metalogy-boxilta. Lisäksi neljä sessioissa syntynyttä biisiä julkaistiin seuraavalla Ram It Down'lla (mukana sen nimikappale). 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit