Alive!
Alive! on kitaristi Grant Greenin ensimmäinen livelevy. Se äänitettiin vuonna 1970 Cliche Loungessa, Newarkissa, New Jerseyssä. Levy julkaistiin samana vuonna. Ehkä ajan hengessä Greenin bändi on tavallista isompi. Rumpali Idris Muhammadin ja saksofonisti Claude Barteen lisäksi kuullaan kosketinsoittajia Neal Creque ja Ronnie Foster, Willie Bivens soittaa vibrafonia ja Joseph Armstrong congarumpuja.

Musiikki on hyvin rytmikästä, ihmekös tuolla porukalla. Bändi on hyvin funk ja toisaalta cool. Sen soitto on erittäin tarttuvaa. Levyn avaa energinen Kool & The Gang -cover Let the Music Take Your Mind. Toisena kuullaan Crequen sävellys Time To Remember. Se on nättiä himmailua. Sookie Sookie on tietenkin Don Covay/Steve Cropper -laina, Greenin bändi tekee siitä omanlaisensa version, joka tuo mieleen 90-luvun acid jazz -bändit. Ovat Greenille velkaa. Myöskään alkuperäisen levyn päättävä Down Here on the Ground ei ole Greenin omaa käsialaa. Boris Schifrin muistetaan Mission Impossible -teemasta. Hienosti taittuvat lauluosuudet kitaralla.

Blue Noten 2000 julkaisemalla CD:llä on kolme bonusraitaa. Varsinkin Hey Western Union Man on todella kova. Se on saksofonista pitäville juhlaa. Viimeistään uudet kappaleet tekevät tästä pakollisen hankinnan kaikille funkahtavasta jatsista pitäville.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit