Ram It Down
Turbo-levyn äänityssessioissa tehtiin niin paljon biisejä että jossakin vaiheessa tuotantoa siitä suunniteltiin jopa tuplaa. Levy-yhtiön ollessa moiseen haluton, paljon hyviä biisejä jäi julkaisematta. Osa Ram It Down -levyn biiseistä on siis ainakin parin vuoden takaisia.

Itse pidän tästä levystä huomattavasti edeltäjäänsä enemmän. Nyt syntetisaattorikitarat on heitetty nurkkaan ja kuusikielinen laulaa läpi levyn aivan kuten pitääkin. Kymmenen biisin joukossa on Johnny Be Good elokuvaan tehty cover Chuck Berryn klassikosta Johnny B. Goode. Judas Priestin versio on yksi huonoimmista kuulemistani. Onneksi yhdeksän oman biisin joukosta ei löydy noloja rimanalituksia vaan levy jyrää mukavasti ilman mitään suurhittejäkin. Aloitusraitana olevan nimikappaleen lisäksi omalle soittolistalleni päätyivät Hard As Iron ja levyn pisin kappale, Blood Red Skies.

Levy jäi kahdeksan vuotta aiemmin Trapezen rumpupallilta tulleen Dave Hollandin viimeiseksi bändissä.

Albumin sessioista ylijäänyt Fire Burns Below laitettiin 2001 remasteroidun Stained Class'in bonukseksi ja Thunder Road remasteroidulle Point Of Entrylle. Ram It Down'in bonuksiksi on laitettu pari liveraitaa. Enemmänkin olisi mahtunut...

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit