Albuquerque 2.5.1984
Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla enimmäkseen Amerikassa kymmenien eri bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä samanaikaisesti jopa miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Tämäkin Flower Hour keikka on kuunneltavissa pikkurahalle Concert Vaultin nettisivuilta.

Hankittuani kuunteluluvan amerikkalaisen Concert Vaultin laajoihin keikka-arkistoihin, olen kuunnellut uudestaan useat sellaiset keikat, joiden alkujaan ilmaiset mutta valitettavn heikkolaatuiset (64 kbps) tiedostot eivät aikanaan miellyttäneet hifistelyyn taipuvaisia korviani. Palvelun muututtua maksulliseksi ( per kk) mp3-tiedotojen laatu on nykyään riittävä, varsinkin jos kuuntelee niitä ihan oikean vahvistimen ja kunnollisten kaiuttimien kautta. Laadun parannus korostuu erityisesti Judas Priestin tyylisessä musiikissa ja keväällä 2013 sain vihdoin kuunneltua lähes kaksituntisen keikan alusta loppuun.

Tutustuin raskaaseen rockiin 15-vuotiaana ja olen sen parissa viihtynyt tätä kirjoittaessa jo 32 vuotta. Toki kuuntelen musiikkia Abbasta Zappaan kuten näiltä sivuilta käy ilmi. Vaikka yksittäiset Priest-biisit kuuluvat ehdottomasti soittolistalleni, ei bändi ole koskaan saanut osaltani sellaista arvostusta mitä se taatusti ansaitsisi. Kuunneltuani Helsingin kokoisessa kaupungissa Uuden Meksikon Albuquerquessa soitetun keikan, kysyin itseltäni olisinko pitänyt siitä. Vastaus on ehkä eli se ei ihan onnistu voittamaan epäilevää mieltäni vaikka keikalta löytyy itseäni useita innostavia hetkiä. Yksi näistä oli itselleni yllättävä Fleetwood Mac -cover Green Manalishi.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit