Duke Jordan: Flight to Jordan
Flight to Jordan on Duke Jordanin uran neljäs soololevy ja ainoa Blue Note -yhtiölle. Pianisti oli osallistunut 50-luvulla pariin yhtiön sessioon ja palannut juuri yhtiön omistaja/tuottaja Alfred Lionin tutkaan osallistumalla huhtikuussa 1960 trumpetisti Dizzy Reecen Comin' On! ja kesäkuussa Tina Brooks'in True Blue sessioon. Ensiksi mainitulla soittaa myös tenorisaksofonisti Stanley Turrentine. Molemmat puhaltajat ovat mukana myös tällä levyllä.

Sessio oli materiaalin määrän suhteen onnistunut sillä pari biisiä jäi yli. Duke äänitti ne molemmat myöhemmin uudestaan mutta alkuperäiset äänitykset lisättiin levyn 1987 CD-painokselle.

Analogue Production on vuodesta 1991 lähtien keskittynyt uusintajulkaisemaan äärimmäisen laadukkaita painoksia valikoiduista levyistä. Vuosien 2008 ja 2012 aikana he julkaisivat 50 Blue Noten albumia kahden levyn 45 RPM painoksina. Espanjalaisten 2012 julkaisema ja todennäköisesti Ranskassa prässätty painos taitaa olla sekin kokonaan analoginen. Kummassakaan painoksessa ei tyypilliseen vinyylilevyjen tapaan ole mukana hyllystäni löytyvän (italialaisen) CD:n kahta bonus biisiä.

Kuten muutkin Analogue Productionin Blue Note Reissues -sarjan levyt, Flight To Jordan ilmestyi myös korkearesoluutioisena digitaalisena SACD:nä. Julkaisusarjasta vastanneet Steve Hoffman ja Kevin Gray ovat molemmat äänilevy masteroinnin huippuja. Jälkimmäinen oli ammattikuntansa nuorin tullessaan alalle vuonna 1972. Kevin on jatkanut Blue Noten katalogin kanssa ensiksi 2013 alkaen Music Matters -yhtiössä sekä 2019 saman tiimin kanssa suoraan Blue Noten alaisuudessa.

Petri Myllylä / 11.12.2020

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit