Mott The Hoople: Mott The Hoople
Tuottaja Guy Stevens oli vuonna 1968 valtion hoivapalveluita tuottavassa paikassa. Siellä ollessaan hän oli lukenut kirjan nimeltään Mott The Hoople.

Seuraavana vuonna Stevens kuuli Silence-nimisen bändin demon ja päätti tehdä heistä tähtiä. Oltuaan tyytymätön bändin alkuperäiseen laulajaan, hän laittoi lehteen ilmoituksen vapaasta paikasta. Toukokuun lopussa 1969 pidettyihin koelauluihin tulleista neljästä kaverista kukaan ei vakuuttanut. Studion teknikko tunsi siellä useita demoja tehneen Ian Hunterin ja houkutteli tämän paikalle. Vaikka lievästi ylipainoinen kahden lapsen isä oli Silencen nuorten miesten mielestä aika kaukana rockbändin keulakuvasta, Hunter sai kuitenkin paikan. Bändi ei ehtinyt soittaa yhtään keikkaa ennen kuin se astui studioon äänittämään esikoistaan.

Mott The Hoople levy alkaa typerällä ja täysin turhalla Kinks coverilla You Really Got Me. Kun biisin lauluversio jäi arkistoihin, levylle päätynyt instrumentaaliversio ei juuri kiinnostusta tarjoa. Levyn biiseistä Rock 'n' Roll Queen antaa hieman osviittaa tulevasta, mutta muuten levy jää kuriositeetiksi bändin historiassa. Ian Hunter kuulostaa aivan liikaa Bob Dylanilta, kuten osa biiseistäkin. Niistä Hunterin kirjoittama Backsliding Fearlessly nousee esiin levyn toisena kiinnostavana kappaleena.

Levy julkaistiin remasteroituna vuonna 2003 ja siinä on kaksi bonusta. Niistä toinen, Neal Youngin Ohio on live.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit