Selling England By The Pound & Spectral Mornings: Live At Hammersmith
Kysyntä on jännä homma. Ensin pitää olla joku tarve tai puute. Syntyy kysyntää. Kun sitä sitten on ja siihen vastaa, se ruokkii itseään. Entinen Genesis-kitaristi Steve Hackett on menestyvä ja tuottelias sooloartisti. Hän julkaisee uutta musiikkia tuon tuosta. Silti hän soittanut Genesis Revisited -keikkoja jo ties kuinka kauan. Ja kyllä kelpaavat. Tämäkin Hammersmithin keikka oli loppuunmyyty. Jostain syystä muut Genesiksen jäsenet eivät ole lähteneet ammentamaan tuosta samasta rahasammosta. Ei siinä mitään. Hackett riittää.

Tällä kertaa setti on rakentunut kolmen levyn ympärille. Hackettin uusin soololevy At The Edge Of Light jää selvästi pienimmälle huomiolle. Hyvä levy sekin on, mutta nyt on soitettavaksi vielä parempaa. Spectral Mornings on yksi Steve Hackettin omista suosikeista. Onhan sillä upeita kappaleita. Kun tuolla soololevyllä on vielä 40-vuotisjuhlat, on siltä hyvä soittaa useita numeroita. Tavallaan olisin toivonut, että se olisi esitetty kokonaisuudessaan. Siten se olisi päässyt kunnolla oikeuksiinsa. En voi väittää, että tuntisin tuon levyn kuin omat taskuni, mutta siltä fiilikseltä ei voi välttyä, että bändi esittää kappaleet hyvin lähelle levyversioita. Vähän soisi jammailulle sallittavan tilaa. Konsertin ensimmäinen puolisko saa täydet pisteet.

Oman soolomateriaalin lisäksi Hackettin keikoilla on aina kuultu vanhaa Genesistä. Tuo on sikäli jännä homma, koska mies oli ensimmäinen, joka bändistä lähti soolouralle. Vanha suola on jännä juttu. Ihan turha tätä on sanoa, mutta sanon silti: Genesis-faneille tämä keikka on pakollinen hankinta. Hackett soittaa Selling England By The Poundin kokonaan. Tuo on minun mielestäni paras Genesis-levy. Odotukset ovat siis jonkin verran korkealla. Toisaalta olo on luottavainen. Hackett, Nad Sylvan ja kumppanit ovat osoittaneet, että he pystyvät loihtimaan konsertteihinsa hyvinkin autenttisen äänimaailman. Näin myös nyt. Ei tarvitse pettyä. Nad laulaa ja esiintyy hienosti. Konsertin toinenkin puolisko hamuaa täyden pistesaaliin. Hackettin edellinen Hammersmithissä kuvattu DVD valittiin vuoden 2013 progetapahtumaksi. Näinkö hän uusii tempun tänä vuonna? En ihmettelisi. Seuratkaa Prog-lehteä.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit