Miles Davis: 'Round About Midnight
Koulun musiikkiopettaja oli muusikko ja arvatenkin kova jatsimies. Hän taisi aavistaa että 80-luvun lyseolaisten kodeissa ei niin paljon enää jatsia kuunneltu että hän päätti jo tehtävänsäkin puolesta sivistää meitä. En muista mahtoiko itseeni tarttua muuta kuin Miles Davisin nimi. 

Oman musiikkihrrastukseni vakavoituessa reiluna kolmikymppisenä hankin muutaman jatsilevyn omaan levyhyllyyni. Pieneen nippuun kuului myös 'Round About Midnight. Myöhemmin Miles Davisin ensimmäisenä suurena kvintettinä tunnnettu kokoonpano aloitti Columbia-yhtiön ensimmäisen levyn äänitykset jo syksyllä 1955 ennen viimeisiä ns. pakko sessioita edelliselle Prestige-yhtiölle. Suuri osa tästä levystä kuitenkin äänitettiin seuraavan vuoden kesä- ja syyskuussa. Vuosien ja vuosikymmenien saatossa levy on saavuttanut ylistäviä kehuja ja se eittämättä kuuluu jatsin perusteisiin.

Hankkimani CD meni rikki ja olin varmasti kymmenen vuotta kuuntelematta sitä. Uusi ensikuuntelu palautti sen tunnelman välittömästi mieleeni. Samalla syttyi halu laajentaa omaa Miles-levyjen kokoelmaa.

Petri Myllyla / 24.08.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit