Roots In The Sky
Oma musiikkiharrastukseni syttyi teininä 1970-luvun lopulla analogisen aikakauden loppupuolella. Melko pian LP-levyjen kansiin tuli uutta hienoa aikaa ennustavat sanat digital recording. Muutama vuosi myöhemmin digitaalisesti äänitetty musiikki myös soitettiin digitaaliselta levyltä. Innostuin siitä valtavasti ja myin pian kaikki vinyylinilevyni. Tätä istuessani kuuntelen kuitenkin vinyylilevyltä analogisesti äänitettyä musiikkia, jonka 1992 perustettu saksainen Speakers Corner Records on uusintaprässännyt alkuperäisistä analogisista masternauhoista. Nyt, 55-vuotiaana tämä tuntuu hienolta asialta, lähes kulttuurityöltä. Aivan kuten nähdessäni suurella vaivalla entisöidyn, kuin uutuuttaan hohtava vuoden 1968 Ford Mustangin.

Innstuin jatsiin ensimmäisen kerran 90-luvun lopulla ollessani 30+. Seuraavan 20 vuoden aikana genren levyjen määrä omassa hyllyssäni ei juurikaan kasvanut mutta kirjaston ja suoratoiston tarjontaa hyväksikäyttäen tietämykseni siitä lisääntyi hienokseltaan.

Keväällä 2020 sain vihdoinkin hankittua oikeasti ensiluokkaisen (mutta ei sentään auton hintaisen) levysoittimen. Koin että voisin hankkia myös laadukkaita äänilevyjä. Kuten vaikka tämän 2018 Speakers Cornerin tekemän täysin analogisen uusintapainoksen.

Olen jatsin kuunteluni on painottunut selkeästi 50-luvun puolen välin hard bopin nostamien artistien levyihin. Aiemmin kuuntelin myös fuusiota, mutta Oregonin esittämää musiikkilajia ei hyllystäni ole aiemmin löytynyt. Ensikuuntelun perusteella olen tehnyt hyvän hankinnan. Palaan kirjoitukseen kun kuuntelen sen seuraavan kerran.

Petri Myllylä / 24.08.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit