Mott The Hoople: Wildlife
Vaikka olin ihan natiainen kun Hoople vuosina 1972-75 jyräsi Suomenkin listoilla, muistin paljon heidän biisejä kun tutustuin bändiin paljon tutustuin. Mutta Wildlife ei kuulunut näiden tuttujen levyjen joukkoon. Sen ilmestymisen aikoihin Hoople oli underground-yhtye eikä naapuruston vanhemmat lapset tainneet kuulua siihen pieneen suomalaisjoukkoon, joka hankki levyn itselleen. Kirjaston CD:n oli tallentunut työpaikan kovalevylle, mutta kotikuunteluun sain levyn vasta 2014 kun alkuperäinen amerikkalaisvinyyli päätyi hyllyyni. Muutamia naksuja sisältänyt orkkis lähti viisi vuotta myöhemmin kiertoon kun sen paikan otti reilun 30 vuoden tauon jälkeen tehty uusi prässäys.

Hooplen kaksi ekaa levyä olivat myyneet huonosti, joten kolmannella levyllä bändin musiikillista suuntaa hieman tarkistettiin. Levyn ehdoton kohokohta on teknisesti epäonnistuneeksi väitetyn Lontoon Croydon'issa 13.9.1970 tehdyn liveäänityksen ainoa kelvollinen raita Keep A Knockin. Tämä keikka on sittemmin julkaistu levyllä Fairfield Halls, Live 1970. Kahdeksan studioraidan joukossa on musaa moneen makuun. Ian Hunter ja Mick Ralphs ovat tehneet sinällään hyviä biisejä, mutta mitään jättiosumaa ei niiden joukossa ole. Levy on silti ehdottomasti tutustumisen arvoinen alkaen avausraidasta Whisky Womanista. Itselläni oli alkuun vaikea sulattaa levyn biisien laajaa kirjoa. Mukana on jousia ja lähes puhdasta country-rockia mikä tekee Wildlifesta hiukan erilaisen Hoople-levyn. Mukana on myös yksi cover, Melanien Lay Down (Candels in The Wind). 

Hoople julkaisi 1971 singlen Midnight Lady/The Debt. Ymmärtääkseni se ajoittuu maaliskuussa julkaistun Wildlifen ja saman vuoden marraskuussa julkaistun Brain Capersin väliin. 

Petri Myllylä /2.11.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit