Order Of Magnitude – Empath Live Volume 1
Devin Townsendin uusi konserttitallenne on aina, ainakin itselleni, iso juttu. Niin tälläkin kertaa, siitä huolimatta, että edellinen Empath-levy ei ihan suosikkieni joukkoon noussutkaan. Anna sille aikaa. Jos se ei auta, anna lisää. Saattaa toimia. Näin tällä kertaa. Levystä en vieläkään perusta, mutta kyllähän sen kappaleet toimivat upeasti livenä.

Empath-levyllähän suurin piirtein jokaisella raidalla esiintyi eri bändi tai kokoonpano. Rumpaleita taisi olla kolme, joskus samassa kappaleessa kaksi. Kitaristeja oli ja laulajia ja mitä niitä muita on. Oli monta kaikkea. Niin on tällä 2CD/DVD:lläkin. Aika paljon levyltä tuttuja naamoja. Morgan Ågren soittaa rumpuja, Nathan Navarro bassoa. Frank Zappan bändistä tutun Mike Keneallyn kontolla on lisää kitaraa, koskettimia ja töräyttääpä hän jotain pilliäkin. Yksi keikan tähdistä on laulaja Che Aimee Dorval, jolle on myös välillä ripustettu kitara kaulaan. Hakenin Diego Tejeida tekee drinkit ja soittaa kiippareita. Markus Reuter koskettelee kitaraa. Taustaköörin muodostavat Samantha Preis, Anne Preis ja Arabella Packford. Uohdinko jotain? Joo. Pari roudaria kantaa lavalle. ja pois, tavaraa.

Kukko kiekuu ja sitten lähtee Borderline. Lomatunnelmissa mennään. On letkeää. Ennen ei ollut. Nyt on erilaista. Paitsi, että ei ole. On hämäystä. Se hevi on siellä jemmassa. Ja kaikki muu. Mitään vanhaa ei puutu. Uutta hyvää on tullut paljon lisää. Vaihtamalla parantuu. Aamulla siis liikkeelle, välillä on yö kuutamoineen ja siitä uuteen aamuun. Onhan kappaleella kaari. Kaikilla on. Evermore on yhtälailla hieno. Tunnelma on luotu. Tai siis sehän muuttuu koko ajan. MIelenkiinto on herätetty. War on aina kiva. Niin nytkin. Kaikki toimii. Kingdom tulee melkein liian pian.

Townsendin bändin keikat ovat nykyään erittäin visuaalisia. Kun Disco Infernon aikana bileet ovat parhaimmillaan ja drinksuja jaetaan. Kaikille riittää. Myös ääni- ja valohenkilöt saavat omansa. Se on vain oikein! Tarjoilusta huolehtii yleisö. Hienosti menee. Toivottavasti maistui. Itse nostan maljan ja tämän liven Devinin uran hienoimmaksi. Ainekset ovat hienot ja jälkimaku on mukavan pitkä. Tästähän vallan humaltuu. Kippis.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit