Alphaville
Imperial Triumphantin nimi osui silmiini kesällä. Alphavillen promo tuli ladattavaksi ja otinhan minä levyn talteen. Saateteksti lupaili black metallia. Se on jostain syystä genre josta en ole pahemmin juuri koskaan perustanut. Uskikset ovat mielestäni kaikki höpsöjä, ovat sitten mustan tai valkoisen puolella. Joka tapauksessa levy jäi kuuntelematta.

Nyt hetki sitten näin Behemothin keikkajulisteen jossa Imperial Triumphant oli merkitty illan avaajaksi ja erityisvieraaksi. Joo, Behemoth on myös noita Pääpenteleen palvojia, mutta musiikkinsa on hienoa. Eikä niistä sanoista saa selvää kuitenkaan. Jos pääsee heidän lämppäriksi, jotain on tehnyt oikein. Tässä bändissä siis täytyy olla jotain erikoista. Levy soimaan ja tutkimaan.

Imperial Triumphantin muodostavat Zachary Ilya Ezrin - laulu ja kitara, Kenny Grohowski -rummut ja Steve Blanco - basso. Levyjä on tätä ennen takana kolme. Varsinkin edellinen on saanut kehuja. Bändi käyttää promokuvissa hassuja kultaisia maskeja. Tuo ei sinällään ole erikoista. Taas joku ujo ryhmä. Maailmankuvansa on melko kaaottinen ja kakofoninen. Se ei haittaa. Kyllähän sellainen metalliin sopii.

Mutta kun ei ole metallia! Ei ainakaan sellaista kunnollista kirkot palamaan, hautakivet nurin, päätä seinään -heviä. Nämä tyypit soittavat ihan pokkana jatsia ja murisevat siihen päälle. Kitara soittaa viehättäviä kudelmia tai hakkaa jotain näennäisen yksinkertaista. Basisti pöristää jotain villiä. Rumpalin kädet ja jalat käyvät joka suuntaan. Välillä soi kaihoisa piano tai väkevä saksofoni. Paikoin tulee mieleen vanha Celtic Frost ja heti perään saman aikakauden Voivod. Tai jos nuo ryhmät olisivat soittaneet Bitches Brew -klassikon John Zornin johdolla. Aivan mahtava bändi! Kerrassaan upea levy. Katsokaa Atomic Age -video, jos ette usko. Ja Voivod-coveri Experiment on hieno.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit