Fairfields Halls Live 1970
Mott The Hooplen on usein sanottu olleen 1970-luvun alun Englannin paras lavabändi. Heidän ensimmäinen ja ainoa livejulkaisu julkaistiin vasta alkuperäisen kitaristin Mick Ralphs ja urkurin Verden Allenin lähdettyä bändistä, joten todisteet bändin erinomaisesta lavakarismasta olivat pitkään vain yhden liveraidan, Wildlife-levyltä löytyvän Keep A Knockin'in varassa.

Angel Air on tunnettu härskeistä julkaisuistaan, joihin se ei hae kaikkien tekijöiden suostumusta. Tämän klassikkoillan nauhojen julkaiseminen lienee tehty yhteistyössä bändin kanssa. Lyhyen keikan perään on laitettu viisi biisiä jo aiemmin julkaistulta Tukholman keikalta.

Bändi starttaa keikan Neil Youngin tuolloin ajankohtaisella laululla Ohio, joka kertoo opiskelijamellakan väkivaltaisesta kukistamisesta Kent State Univercityssä toukokuussa 1970. Bändin säveltäjien Ralphsin ja Hunterin biisejä on valitettavasti mukana vain neljä, kaksi molemmilta. Näistä Ralphsin Rock 'n' Roll Queen nousee energisyydellään muiden yläpuolelle. Aikanaan keikan ainoana biisinä julkaistu Keep On Knockin ja Hooplen esikoislevyn avaava You Really Got Me päättävät energisen, mutta ajoin jopa kaaottselta kuulostavan keikan.

Tämä ja pari muuta uutta livejulkaisua laajentavat kuvaa alkuperäisen bändin lavavoimasta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit