Mott The Hoople: Brain Capers
Keväällä 1971 julkaistu Wildlife poikkesi suuresti Mott Yhe Hooplen kahden edellisen albumin tyylistä. Brain Capers on selvä paluu rokkaavaan suuntaan. Aina hienotkaan albumit, kuten tämä, eivät menesty ilmestyessään. Hooplen soittajat ovat myöhemmin kommentoineet bändin tuolloista tilaa turhauttavaksi. Levyt olivat saaneet kriitikoilta kiitosta, ja toki myös faneja mutta mistään suuren mittakaavan läpilyönnistä ei ollut kyse.

Vaikka Brain Capers ei ollut joulumarkkinoille 1971 ilmestyessään mikään hittituote, sen maine on kasvanut vuosikymmenien aikana. Itse muistan löytäneeni sen jonkin rock-lehden sellaisesta artikkelista, jossa käsiteltiin unohduksiin jääneitä loistoalbumeja. Levy julkaistiin CD:nä vasta 2003, mutta vinyylimania sai minut vaihtamaan sen alkuperäiseen saksalaiseen analogilevyyn. 

Brain Capers'ilta puuttuu glitter ja seuraavan levyn purkka-pop. Se on jollakin tapaa vanhanaikaisen pelkistetty ja ehdottoman laadukas rock-levy. Avausraita Death May Be Your Santa Claus ja Sweet Angeline ovat omia suosikkejani. Jälkimmäisen kitaraosuudet ovat erityisesti mieleeni.

Petri Myllylä /2.11.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit