That's Where It's At
Stanley Turrentinen kolmesta edellistä liideri sessiota kaksi, tammi- ja syyskuussa 1961 Rudy Van Gelderin studiolla äänitetyt jäivät Blue Noten nauhavarastoon. Yhtiö päätti kuitenkin julkaista tenorisaksofonistilta helmikuussa äänitetyn livelevyn sekä kesäkuun session. Ilmestyessään That's oli Stanleyn Stanleyn viides julkaisu yhtiölle, mutta kaikkiaan kolme vuotta kestäneen uran seitsemäs studio sessio liiderinä.

Session pianisti Les McCann oli soitellut aiemminkin Stanleyn kanssa. Basisti Herbie Lewis oli taas tuttu Lesille soitettuaan aiemmin hänen triossa (mutta oli siirtynyt Art Farmerin ja Benny Golsonin bändiin). Rumpali Otis Finch soitti Stanleyn tulevan vaimon, urkuri Shirley Scottin bändissä.

Blue Note Records sai negatiivista palautetta yhtiön 75-vuotisjuhlan kunniaksi julkaisemasta laajasta vinyylilevyjen sarjasta. (Amerikassa) hyvin kohtuuhintaiset LP:t kun oli työstetty digitaalisista mastereista. Lisäksi joissakin prässäyksissä oli paljonkin toivomisen varaa.

Rolling Stonesin tuottajana tunnettu Blue Noten pomo Don Was halusi nostaa rimaa 2019 kun yhtiö juhli 80 vuoden ikää. Paikalle kutsuttiin yhtiön klassikko levyistä lisenssillä audiofiili painoksia ottanut Music Matter Ltd:n Joe Harley. Blue Note Tone Poet Series nimen saanut analoginen uusintajulkaisusarja hivelee sekä silmää että korvaa. Avattavat kannet ovat paksuja ja kiiltäviä ja niiden sisällä on kuvia äänitys sessiosta. Sarjan levyt prässätään Californiassa laatutyöstä tunnetulla RTI:llä. Tähän on tultu että monikansallinen levy-yhtiö tarvitsee pienen lisenssijulkaisuihin keskittyneen yhtiön apua saadakseen markkinoille laatujulkaisuja. 

Petri Myllylä / 14.10.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit