Live In Stockholm 1971
Mott The Hoople äänitti 1970-luvulla useita keikkojaan eri radioasemien käyttöön. Radiosoiton kautta bändit laajensivat fanikuntaa ja lisäsivät levymyyntiä. Tilanne oli todellinen win-win sillä näin radiot saivat kanavilleen uusia nuoria kuulijoita. Vasta paljon myöhemmin näitä radionauhoja alettiin hyödyntämään kaupallisesti.

Angel Air julkaisi 1999 kaksi Hoople-fanien hyvin tuntemaa radiokeikkaa 2CD:llä All The Way From Stockholm To Philadelphia - Live 71/72. Ruotsin radion lähettämä keikka on tuolloin vallinneen tavan mukaan rankasti editoitu, vain kuuden biisin ja noin 45 minuutin mittainen. Ehkä sen vuoksi saksalaisen Sireena Recordsin 2010 vinyylijulkaisu tuntuu onnistuneemmalta ratkaisulta kuin osana toista ja pidempää keikkaa.

Keikka polkaistaan käyntiin Leslie Westin soololevyltä Mountain löytyvältä Long Redillä. Hoople-cover pelittää vähintäänkin mallikkaasti. Sen jälkeen bändi esittelee pian ilmestyvältä Wildlifelta biisin The Original Mixed-Up Kid. Yleisö on tämän kuultuaan lähes yhtä hiljaa kuin Deep Purplen soittaessa Suomessa helmikuussa 1972 tuolloin julkaisemattoman Machine Head LP:n kappaleitaan. Ian Hunter vitsailee yleisön viileydestä, joten ehkä hiljaisuus ei aiheutunut henkeä pidättelevän yleisön palvonnasta.

Ian Hunter laulaa upeasti Sonny Bonon hitin Laught At Me, mutta jälleen kerran yleisön reaktio on enintään maltillinen. Bändi ei saa yleisöään millään syttymään. Ehkä tästä johtuen keikan päättävät Thunderbuck Ram ja Keep A Knockin eivät nouse aivan samalle tasolle kuin esimerkiksi Croydonissa viisi kuukautta aiemmin. Spiikatessaan Thunderbuck Ramia Hunter kehuu hämmentävän vuolaasti heidän Island levy-yhtiötä ja kertoo biisin olevan sen kokoelmalevyltä (Island Bumpers).

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit