Dizzy Reece: Comin' On!
Tämä levy on kasattu kahdesta sessiosta. Stanley Turrentine oli paikalla myös 17.7.1960 sessiossa, jolta tulee neljä biisiä.

Blue Note -levy-yhtiön toinen omistaja, tuottaja Alfred Lion tunnettiin pyrkimyksestään julkaista vain ensiluokkaista musiikkia. Varsinkin 1950- ja 60-luvun jatsilevyt syntyivät useasti yhden päivän sessioissa joten niihin ei sitoutunut suuria summia tuotantorahaa. Alfredin bisnes ei siis kaatunut vaikka yksittäisen, tai kuten on laita tämän CD:n kanssa kahden session nauhat jätettiin käyttämättä ja työnnettiin nauhavarastoon. Alkuperäiset omistajat myivät yhtiönsä 1965 Liberty Recordsille, jonka taasen United Artists osti 1971. Jälkimmäisen omistuksen aikana vanhoja sessioita, kuten tämä, alettiin vihdoin julkaista. Tämä toiminta kiihtyi kuitenkin selkeästi 1979 kun EMI otti yhtiön ohjat käsiinsä.

Comin' On! CD:lle on laitettu kaksi sessiota, joilla molemmilla soittaa Max Roachin bändissä loistanut ja kovassa nousussa ollut Stanley Turrentine. Sessioista ensimmäinen on noin 42 minuutin kestoltaan juuri sopiva LP-levylle ja veikkaan että Blue Note tulee sen vielä jossakin vaiheessa julkaisemaan varustettuna tarralla "First Time On Vinyl". Tästä sessiosta alkoin Stanleyn ja newyorkilaisyhtiön koko 60-luvun kestänyt yhteistyö.

Petri Myllylä / 14.10.2020 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit