Here's Little Richard
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 50. parhaaksi. Arvio pohjautuu vuonna 2003 Rolling Stone -lehden tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia juuri harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa.

Vaikka tämä  levy on alusta loppuun hulvattoman hieno ja taatusti aikakauden eläneille sen CD-versio on arvokas osa omaa nuoruutta, mutta valitettavasti sillä ei ole kuin osa miehen parhaista kappaleista. Vuonna 2008 julkaistu The Very Best of -kokoelma sitä vastoin sisaltää  perati 25 alkuperäistä äänitystä ja on ehdottomasti hankinnan arvoinen julkaisu. Little Richard  äänitti 60-luvulla vanhoja hittejään uudestaan toiselle levy-yhtiolle ja useat näistä  kalpenevat alkuperäisesityksiin verrattuna.

Helsingin Sanomat valitsi Little Richardin tunnetuimman biisin Tutti Frutin rokin historiaa käsittäneessä juttusarjassaan ilmestymisvuotensa 1955 tärkeimmäksi julkaisuksi.

Petri Myllyla / 05.09.2020Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit