You're Never Alone With A Schizophrenic
You're Never Alone With A Schizophrenic on äänitetty yhdessä Bruce Springsteenin E Street Bandin muusikoiden kanssa alkuvuodesta 1979. Muutaman vuoden tauon jälkeen mukana on myös Hunterin Mott The Hoople -kaveri, kitaristi Mick Ronson, joka tuotti levyn yhdessä Hunterin kanssa. Levy on Hunterin uran kaupallisin olematta missään määrin pliisu.

Levyn kymmenen kappaletta muodostavat ehyen kokonaisuuden, jota leimaa ensiluokkainen studiotyöskentely. E Street Bandin rytmiryhmä Max Wainberg ja Gary Tallent hoitaa hommansa kuten Pomon levyillä, mutta heitäkin suurempaan rooliin nousee pianisti Roy Bittan, jonka osuus on samalla tavalla kiinteä osa levyä kuin mitä se oli ollut pari vuotta aiemmin Meatloafin klassikoksi kohonneella Bat Out Of Hell'llä. Mick Ronson hoitaa kaikki levyn kitaroinnit.

Ian Hunter kuuluu niihin harvoihin 60-luvulla uransa aloittaneisiin muusikoihin, jotka ovat onnistuneet tekemään 2000-luvulla uransa hienoimpia albumikokonaisuuksia. Mott The Hooplen yllättävä paluu vuonna 2009 voi ehkä viedä huomion Hunterin nuoruudenbändiin, mutta läpi vuosikymmenien kultakutrinen laulaja on tehnyt hienoa musiikkia. Aivan kuten tämä aivan liian pitkän nimen omaava levy.

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit