The Ritual
King Mothership, hyvä nimi bändille. Keitä siinä soittaa? Piti oikein tarkistaa. Spencer Sotelo. Nyt on tutun kuuloinen nimi. Tämä pitäisi tietää. Ihan on kielen päällä. Ai saakeli! Tietysti. Peripheryn solisti on tehnyt soololevyn. Ja melkein yksin. Bändikamu Matt Halpern soitti rummut ja Tai Wright pomputteli bassot.

The Ritualin musiikki on ilmeisesti jonkin verran vanhaa. Yhtään se ei kuulu. Spencer on lupaillut tätä levyä Periphery-faneille aina välillä ja sitten on usko projektiin mennyt. Ihan suotta sanon minä. Tämä on hyvää! No nyt vähättelin. Tämä on ehkä vuoden hienoin levy. Aika kova väittämä! Todistakaa se vääräksi tai lukekaa eteenpäin.

Levy alkaa Game Of Thrones -kokoisella introlla. Hopen jälkeen Cosmic Meltdown on ilahduttavan pirteää poprogia. Jellyfish ja Coheed And Cambria tulevat mieleen. Molemmat oikein. Tykkään. Gold keinuttaa kivasti. Sen perään kuultava Only You jatkaa melkein samalla kompilla. Basso pörisee. Sotelon ääni venyy ja naukuu. Toimii! Viimeistään pianovetoinen Babby tuo mieleen Queenin. Vaikka on tässä Elton Johniakin. Toimii, toimii.

Levyn B-puoli tuntui alkuun haastavammalta. Antaa sitten enemmän. Goodnight My Darling on lyhyt välisoitto. Laskekaapa kuinka monta lauluraitaa sillä on? Oikea vastaus on monta. Videokappale Death Machine kuulosti alkuun tasapaksulta, mutta onhan biisin imu ihan mieletön. NImikappale The Ritual voisi olla Chaplinin leffasta tai jostain mielipuolisesta musikaalista, jossa pääosassa on Johnny Depp tai Devin Townsend. Ihan parhautta!

Ego101 soitetaan niin rankoilla kitaroilla, että se olisi kelvannutPeripheryn levyllekin. The Devil's Train pistää taas vibaa punttiin. Joo, on melkein diskoa. Imminent Distortion on nimensä mukainen intro levyn päättävälle I Stand Alonelle. Taas vieraillaan Peripheryn tontilla. Progeahan tuo kappale on. Ja siinä pitää olla suvantoja ja tyylivaihdoksia. No, on on. Kaikkea löytyy. Biisillä soittaa australialainen kitaravirtuooso Plini, jota esim. Steve Vai on pitänyt kovasti arvossaan. Minäkin pidän nyt. Ja pidän tästä levystä ihan älyttömästi. Uskon, että se maistuisi myös sinulle.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit