Fuchsia Swing Song
Anthony Williams (1955-1997) oli rumpali sensaatio jo 13-vuotiaana, jolloin Sam Rivers kiinnitti hänet bändiinsä. Kolme vuotta myöhemmin hän liittyi kolmekymppisen Jackie McLeanin ryhmään. Samoihin aikoihin häneen iski silmänsä Miles Davis, joka aloitti 1963 kasaamaan uutta kvintettiä kiinnittämällä siihen vasta 17-vuotiaan rumpalin. George Colemanin saatua bändistä kenkää Seven Steps To Heaven levyn valmistuttua Tony Williamsin suosituksesta Miles kiinnitti Sam Riversin bändiinsä ja hän soittaa Miles in Tokyo levyllä mutta tuli vaihdetuksi Wayne Shorteriin pian Aasian kiertueen jälkeen.

Sam Rivers taisi olla Miles Davisille liian avantgardea (vuonna 1964) sillä hänen esikoisalbuminsa on huomattavasi kokeellisempi kuin Milesin bändin samana aikana.

Kun Blue Note vuonna 2014 juhlisti yhtiön 75-vuotista taivalta, se aloitti massiivisen vinyyli uusintajulkaisusarjan. Muutamassa vuodessa markkinoille saatiin toista sataa nimikettä. Vaikka levyjen (USA:n) hinnat olivat hyvin kohtuullisia, lunta tuli tupaan siitä että levyt oli masteroitu alkujaan CD:tä varten digitoidusta materiaalista. Myös levyjen prässäyksessä oli ajoittain ongelmia. Oma levyni tulee tästä julkaisusarjasta. Rahamies hankkii hyllyynsä Blue Noten yhteistyökumppanin Music Matters Ltd:n 2011 julkaiseman täysin analogisen audiofiili painoksen. Siinä levyn musiikki on jaettu neljälle 45 RPM levyn puolikkaalle. Kaiken kruunaa paksut kiiltävät ja avattavat kannet, joiden välissä on sessiossa otettuja valokuvia.

Petri Myllylä /07.10.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit