Alchemy Of Souls
Kovasti on aikaa ehtinyt kulua siitä kun Lords Of Blackiin tutustuin. Se oli II-levyn aikoihin. Ovat tehneet ainakin Icons of the New Days -nimisen kiekon sen jälkeen. Siitä on jo pari vuotta. Julkaisutahti on siis luokkaa kaksi vuotta ja levy. Tuo ei tarkoita etteikö Ronnie Romeron nimi ja ääni olisi ollut esillä viime aikoina. Olen aina välillä ihmetellyt, että onko maailmasta laulajat loppu, kun samoja ääniä käytetään monien bändien ja projektien levyillä. Ronnie lauloi ainakin Ritchie Blackmoren Rainbown sinkuilla ja Adrian Vandenbergin bändin levyllä. Lords of Blackin piti olla hänen osaltaan historiaa. Vaan mitä vielä. Vanha suola jne.

Pidin Lords of Blackin II-levystä. Sillä hevi, melodiat ja progressiiviset elementit olivat kivasti tasapainossa. Alchemy Of Souls ei ihan pysty samaan. Kaikki osaset ovat edelleen käytössä, mutta ehkä yllätys puuttuu. Viimeksi en tiennyt yhtään mitä odottaa. Nyt Romeron ääni ja yhtyeen tyyli ovat tuttuja. Oli lupa odottaa. Ja kun niin tekee, pettymys on jo lähellä. Nyt eivät lähteneet jalat alta, eikä leuka loksahtanut. Viimeksi laulajan aksentti ei häirinnyt. En ollut ehkä tarkkana. Nyt rallienglanti tökkii.

Älkää ymmärtäkö väärin. Alchemy Of Souls on genressään erinomainen levy. Samat bändit mihin vertailla voisi luetella kuin viimeksi. En viitsi. Ne tulevat kuunnellessa mieleen, jos tulevat. Levy on monipuolinen ja soitto erinomaista. Biiseillä on jokaisella oma identiteettinsä. Ehkä Romeron äänen myötä myös bändillä loppujen lopuksi on. Pitäisi kuunnella ne muut levyt.

Alchemy Os Soulsin kuuntelun jälkeen on jännä olo. Juurihan se soi, mutta mieleen ei jäänyt oikein mitään. Jos oikein pinnistelee, niin avauskappale Dying To Live Again on oikein tanakka pakkaus. On siinä hilkulla onko se liian täyteen ahdettu. Seuraavana kuultava Into The Black on kepeämpi ja rullaava. Sen melodia on melkein poppia. Pop on läsnä yllättävän usein. Tähänkö on hevissä tultu? Sacrifice, joka lausutaan jännästi, voisi olla myöhempien aikojen Yngwien levyltä. Tuleekin mieleen, koska Ronnie laulaa Malmsteenin bändissä?

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit